Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Post Reply
gheo23

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by gheo23 » Thu Mar 29, 2018 8:13 pm

Ca o concluzie, sa ma scuze dl. Lazaroiu, o vorba neaosa, romaneasca : teoria ca teoria da' praftica dom'le, asta ne omoara !

brebenel

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by brebenel » Mon Apr 02, 2018 2:29 pm

....si pauza.....

asa sunt puse trafurile de iesire simetric pe axul central al carcasei.

intre ele am de gand sa pun traful de alimentare TC90 ( ori ca in imagine, ori la 90 grade creeand o didtanta intre el si trafurile de iesire ceva mai mare.

in fata lui, droselul

Puntea din pacate nu am loc sa o mai pun simetric...ori in stanga ori in dreapta sau, asez traful de alimentare ceva mai la stanga ( mai apropiat de unul din trafurile de iesire ) ssi in spatiul creeat, puntea de filtraj.

Nu imi incape in schimb traful de 12V, imi ramane solutia de a bobina traful de alimentare pentru 12V, daca il pun pe unul din peretii laterali ( ar incapea dar ar fi cam prea aproape de unul din soclurile unui tub final plus ca nu stiu cecampuri electromagnetice ar putea induce )

Sudarea componentelor (rezistente si condensatori, ma gandeam sa creez 2 cablaje asemeni colegului pe care sa le pozitionez intre cele 2 socluri ale finalelor... astfel incat sa creez si prizele de conectare a trafurilor de iesire.
Attachments
P_20180402_141633_vHDR_On_1.jpg

gheo23

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by gheo23 » Tue Apr 03, 2018 8:54 am

Se poate si mai bine ! Vezi pozitia relativa a transformatoarelor.

zal

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by zal » Tue Apr 03, 2018 8:07 pm

Trafo alea de ieşire îmi par bune ptr 6L6 sau EL34. Sper că nu aşa vor rămîne cu miezurile nestrînse, şuruburi neizolate.

brebenel

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by brebenel » Wed Apr 04, 2018 12:03 pm

Ar trebui sa duca si pe el34, 6k6 sunt dimensionate cu sarma de 0.35 mm in primar, 14,5 cmp sectiunea miezului cu tole de 0,35mm. Le-am probat unul ca ridicator de tensiune si celalalt coborator fix pe muzica, fix asa, nestranse si canta bine, atat pe inalte cat si pe basi insa in configuratia respectiva aveam pierderi destul de mari.

Mi-am procurat o punguta cu elementele pasive cu ce s-a nimerit, aplicam legea lui ohm si inseriem/paralelizam rezistente ca sa obtinem valoarea, probabil o comanda la TME va rezolva problema, dar ca teste am ce imi trebuie, chiar si tuburi (unul imprumutat).

Nu e strans un traf ca nu am mai reusit sa gasesc un prezon, ca izolatie e intre tola si tabla pe care vine piulita.

Ca amplasament ma gandeam la prinderea trafurilor sa fie pe suporti diferiti. astfel ca trafurile de iesire sunt prinse de capacul inferior (in imagine e pus invers, in locul celui superior), iar traful de alimentare il prind de un perete al carcasei, peretele din spate. Inca ma gandeam sa renunt la prindersa trafurilor de capacul inferior si sa confectionez un alt suport de prindere al.trafurilor de iesire, prins desigur de laterale la randul lui, astfel incat sa imi faciliteze accesul la masuratori, montaj, etc. Modul de prindere afecteaza dramatic acest lucru...

DanMinciu

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by DanMinciu » Wed Apr 04, 2018 12:21 pm

brebenel wrote:
Wed Apr 04, 2018 12:03 pm
Nu e strans un traf ca nu am mai reusit sa gasesc un prezon, ca izolatie e intre tola si tabla pe care vine piulita.
La Praktiker au tije filetate M4,M5,M6 la 1m lungime...pretul este modic, 3-4 lei/buc, sunt perfecte pentru prezoane. izolatie trebuie sa puneti si in interiorul gaurii(tubul format din gaurile din tole...) atentie mare si la acest aspect. Daca prezonul este f aproape de diametrul gaurii, faceti un tubulet din ceva plastic si introduce-ti-l odata cu prezonul in gaura...

brebenel

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by brebenel » Wed Apr 04, 2018 3:05 pm

2 variante pentru trafuri.

capace de lemn de la niste boxe sau.. mai greu, indoita acea tabla sub forma unui capac ( nu ar fi chiar greu, daca as pastra actuala fora forma a spatelui pentru a prinde fix un panel la fel ca si cel frontal , taiata acolo unde trebuie in spate drept si indoit desigur la 90 grade
Attachments
Photo editing_Cloud20180404.jpg
Photo editing_Cloud20180404_2.jpg
Photo editing_Cloud20180404_3.jpg

liviuscomodus

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by liviuscomodus » Sun May 13, 2018 2:27 pm

Brico wrote:
Tue Nov 28, 2017 9:27 pm
Nu pentru faptul ca s-a semnalat o schema gresita am luat acea masura. E important sa aratam ce este gresit,sa explicam,etc. Comentariile de dupa interventia mea in acel topic au fost ''delicioase''. :)
Sa trecem peste.
In Tehnium sunt multe scheme gresite,dar unele parca anume au fost facute asa,sa te puna pe ganduri. Altele,posibil transcrieri gresite,etc.
Greseala vine din faptul ca tensiunea efectiva de 425V notata pe iesirea infasurarilor secundare din primar corespunde la o tensiune de varf de => V(varf)=V(efective)*1.415=> V(varf)=425V*1.415=601.37V.....adica o valoare cu mult mai mare decat cea suportata de catre tensiunea maxima a condensatorilor de 485V.....deci condensatorii vor experimenta "the holy smoke" cu un catabum care va atrage atentia auditoriului prin efectul surpriza :-)

brebenel

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by brebenel » Tue May 29, 2018 4:14 pm

Dupa ce iar a trebuit sa fiu pelcat cu munca, am revenit la "mesterit". Tot cu aceasta ocazie va anunt ca sunt bine si sanatos.

Am facut sursa cu punte de 4 diode, si am pus provizoriu un condensator, dloselul si am fix 350V fara sarcina.

Am facut o simulare , in caz de scurt ce se intampla. Se aprinde siguranta, arde lita si face arc electric ca de sudura....topind efectiv tot.

Nu am incercat cu siguranta in primarul trafului, cred ca acolo e singura solutie, in jurul dloselului....se petrec "minuni" de genul, eventual o siguranta in secundarul trafului inainte de punte...ar rezolva asa zisa problema de risc?

Ca nu mi-ar placea sa imi ia foc agregatul si nici sa experimentez fenomenul descarcariilor electrice pe mine .Mai am pana cand voi avea nevoie de "fizioterapie",

User avatar
brebenel
Posts: 2
Joined: Wed Nov 28, 2018 2:54 pm

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by brebenel » Wed Jan 09, 2019 11:54 pm

Buna seara. am revenit cu proiectul.

Acum sa imi "arat muschii" pe aici, ma laud un pic... cu un canal ce..... ..... canta....... si cu inalte, si cu joase si destul de bine ( inca din belsug avem joase, avem si brum de 100 hz momentan, brumul stiu sa-l scot, pur si simplu dlosel) , momentan am alimentat un canal cu o pereche dd 6p14p destul de bine afumate.. am si set NOS de 4x6p14p-ev.

Am avut o experienta ciudata.... s-a inrosit un tub..., se decuplase negativarea g1 de la masa, am crezut ca am bobinat gresit traful de iesire si a trebuit sa plec la cumparaturi vrei nu vrei, asa ca am stat vreme de 2 ore cu toate corabiile inecate)

Unele tuburi preamplificatoare au zgomot, brum...altele....tacere.

O alta asa zisa problema este aceea ca... la pornire.... imi face filamentul preamificatorului un mic flash al filamentui, se aprinde brusc foarte tare.... ar trebui sa ma ingrijorez?

Traful de iesire, cel ce il probez acum, chiar suna bine, chiar suna frumos delaliat ( pentru auditii nu neglijati nici genul black methal... in genul asta muzical, ca si acustica sunt folosite alte armonici pe chitara precum si mte instrumente acustice.... folosesc o adevarata orchestra... si e ceva sa le distinvi pe toate... sa auzi fiecare bataie, armonica.. .. si nu un ghem de zgomote, spre exemplu dimmu borgir - puritania, e o piesa destul de complexa ca si acustica)

Desi push pull el84 cu trafuri bobinate de mine canta mai bine decat SE-ul cu el34... unde mi-am batut capul in celalalt topic, nu pot zice ca suna prost si SE cu el34.

Canta superb cu 0.1 microf pe intrare.... condensatori de hartie, toti

am sa revin cu fotografii la finalizare

User avatar
brebenel
Posts: 2
Joined: Wed Nov 28, 2018 2:54 pm

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by brebenel » Fri Jan 25, 2019 5:58 pm

Cam greu cu designul. A ramas o trancota urata.

ce pierd din conexiunea ultraliniara (am G2 usor rosiatic in tub si doar 5 v diferenta intre anod si g2... (u g2 e mai mare ca u anod) daca decuplez si il leg la 1 k fata de U+.

Am mai umblat putin la schema, cupland la masa G2-ul pentodei preamplificatoare... tatonand cu un semireglabil pana am obtinut cel mai bun sunet la frecvente joase si cea mai mare amplitudine.

Am decuplat condensatorul de 10n din anodul pentodei preamplificatoare, am crescut potentialul katod finalelor de la 11v la 14v, tuburile fiind mai reci decat initial, aveam impresia ca mi se cam supraincalzesc, si odata cu ele, intreaga trancota.

Nu am mai cuplat reactia negativa... grupupul Rezistor Condensator

Am cuplat EM84 la traful de iesire.

Canta, duce 2 incinte RFT de 50W, incinte cu presiune, are si joase, are si inalte, pur si simplu "urla", e greu de suportat la volum ridicat, e cam prea puternic, acopera limita de auditii pentru camera, uimitor.... din el84, folosite adesea in radiouri sa obtin asa intensitate sonora.

Are si joase, suficient de puternice cat sa provoace vibratii, are si inalte cat sa iti "tiuie" urechile.

Acum, ca sa intreb, care e ideea cu trafurile de iesire.... cum ar trebui sa "sune" un traf de iesire de calitate? Cum pot verifica calitatea unui traf de iesire? Un traf de calitate reproduce subbassul mai bine decat altul sau inaltele? Teoretic un miez mic nu reda joasele, deasemenea la un miez mare.... nu reda inaltele... Ce se tine cont?

Iulian

Re: Miezuri, diverse miezuri, ca de acolo pleaca tot. (traful de iesire)

Unread post by Iulian » Fri Jan 25, 2019 6:40 pm

Osciloscop, bre.
Iti arata el cum trebuie ''sa sune'' sau nu un amplificator, adica iti arata limitele putintei :D Fara, folosesti urechea antrenata sau asculti aceeasi piesa si pe altceva si-ti faci o impresie artistica.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests